Beogradski mediji: Nerede na derbiju naručio vođa „Škaljaraca“ ( Video)

Prema pisanju beogradskih medija iza nereda koji su nastali na utakmici Crvena zvezda-Partizan , stoji kriminalni „Škaljarski klan“.

„Večernje novosti“ pišu da iza svega stoji Filip Korać, vođa klana „Škaljarci“, i naslednik Luke Bojovića.  Plan je prema istom listu isplaniran u jednom zagrebačkom hotelu, a prema indicijama koje su deo istrage, Korać je sa izvesnim hercegovačkim kriminalcem i preduzetnikom dogovorio sve detalje akcije koja je podrazumevala i „premeštanje nereda na ulice Beograda“.

Kako se navodi, u organizaciji izazivanja nereda i preuzimanja južne tribine učestvovala još četvorica kriminalaca iz Beograda, od kojih su trojica nekadašnje vođe navijača.

Prema pisanju Blica,svaki od šestorice uhapšenih zahtevao je da se dovede advokat Mia Tovarić koja je supruga jednog od uhapšenih, Damira Tovarića.

Oni su u međuvremenu, piše list, omekšali i počeli sa navodima da ne smeju da otkriju ko ih je pozvao jer se „boje za sopstveni život“, ali su to na kraju ipak otkrili.

Kako list navodi, haos na stadionu bio je pokušaj preuzimanja južne tribine, a sa tim i vraćanje i preuzimanje unosnih poslova sa drogom.

 

Izvor: Tanjug,Večernje novosti,Blic

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili