Beogradski festival igre UŽIVO

Prvi put u Beogradu, zbog velikog interesovanja domaće i inostrane publike za programe festivala umetničke igre, Grad Beograd, u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda, organizuje prenos uživo na Trgu Republike.

U petak, 24. marta, publika će u realnom vremenu pratiti izvođenje Baleta Britanske Kolumbije iz Vankuvera u Sava Centru, kojim će 14. izdanje Beogradskog festivala igre biti otvoreno. Publika će imati prilike da oseti i deo atmosfere iz Sava Centra pre početka predstave i za vreme pauza tokom izvođenja dva komada ove renomirane baletske kompanije.

Po ugledu na svetske prestonice, a pre svega na Milano, NJujork i Beč, gde postoji dobra praksa prenosa operskih i baletskih predstava na ekranima koji su postavljeni na zgradama najpoznatijih teatara, Beograd prvi put nudi svojim stanovnicima i gostima besplatan prenos otvaranja jedne važne kulturne manifestacije, ali i gostovanja baletske kompanije za čiji  nastup vlada veliko interesovanje.

Pod sloganom „Velika igra“, od 24. marta do 11. aprila, beogradskoj publici će se predstaviti ukupno 15 plesnih trupa iz 10 zemalja, sa 23 koreografska komada. Deo manifestacije je i gostovanje predstave „Brodski/Barišnjikov“ u režiji Alvisa Haramanisa i izvođenju slavnog Mihaila Barišnjikova. Beogradski festival igre je od osnivanja predstavio preko 300 radova poznatih koreografa, dok poslednjih godina svako izdanje prati blizu 23.000 gledalaca i 120 akreditovanih novinara iz zemlje i inostranstva.

Izvor:tob.rs

Foto:pixabay

Ako ste propustili