Beogradski aerodrom spreman za povećan obim saobraćaja

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će Aerodrom „Nikola Tesla“, tokom trajanja najvećeg košarkaškog takmičenja u Evropi – „Fajnal fora“, opslužiti 80 letova sa košarkaškim navijačima.

Mihajlović je tim povodom istakla da su Beograd i Srbija danas sportski centar regiona, gde je čak 8.000 navijača avionom došlo u srpsku prestonicu da bodri svoje klubove, a više od polovine stiglo je iz Istanbula.

Ovog vikenda u Beograd će stići više od 40 čarter letova, kompanije koje redovno lete za Beograd specijalno zbog fajnal fora povećale su broj linija, a očekuju se i novi dolasci gostiju, posebno u nedelju, navela je ona.

Prema njenim rečima, turska avio-kompanija “Turkiš erlajns” je na redovnim linijama za Beograd ubacila mnogo veće avione, i to „erbas A330“, kapaciteta 300 putnika.

Takođe, kako je precizirala, broj linija povećale su i kompanije „Pegazus erlajns“ (pet letova), „Atlas global“ (tri leta), kao i grčki „Ajdžijan erlajns“ (dva leta), dok je ruski “Aeroflot” uveo još dva nova leta za Beograd.

Ona je ukazala na to da Aerodrom „Nikola Tesla“ očekuje i više od 20 letova privatnih i manjih putničkih aviona.

Beogradska vazdušna luka je spremna za prihvat svih gostiju Beograda, kako navijača, tako i igrača i rukovodstva najvećih evropskih klubova, koji su već na prvom koraku u Srbiji osetili tradicionalno gostoprimstvo srpske i košarkaške prestonice, poručila je Mihajlović.

Izvor: Vlada Srbije

Foto:Ilustracija

Ako ste propustili