Beogradska zima :Podela besplatnih ulaznica za doček Nove godine u Sava centru

Grad Beograd i ove godine u okviru ukupnih programskih novogodišnjih sadržaja „Beogradske zime” nastavlja omiljenu tradiciju Beograđana pod nazivom „Nova godina otmeno”, u kojoj će učestvovati oko 150 učesnika. Program klasike, džeza i evergrina održava se 31. decembra u Velikoj dvorani i na sceni u foajeu „Sava centra”. Podela besplatnih ulaznica počinje u ponedeljak, 18. decembra, na blagajnama „Sava centra”, Doma omladine Beograda i Kolarčeve zadužbine. Jedna osoba može preuzeti maksimalno dve ulaznice.

Koncert će tradicionalno započeti sa mladim umetnicima. Od 21 čas Dečja filharmonija će u okviru deset godina postojanja izvesti deo svog atraktivnog repertoara koji obuhvata dela od Baha i Betovena do filmske muzike za decu. Posebno će biti interesantan i mali inkluzivni događaj i zajednički nastup sa VIS „Nebograd”, koji se bavi radom sa decom sa autizmom. Biće izvedena pesma „Let it go” iz filma „Frozen”.

U centralnom delu programa nastupiće orkestar „Camerata Serbica” sa srpskim dirigentom Aleksandrom Markovićem i Biljanom Radovanović, profesorkom FMU u Beogradu. Kao solisti nastupiće violinista Roman Simović (koncert-majstor London Symphony Orchestra) i nova velika evropska zvezda iz Srbije Robert Lakatoš. U pauzi će nastupiti „Camerata Brass Ensemble” sa atraktivnim numerama svetske „world” muzike, ali i aranžmanima velikih domaćih hitova.

Neposredno pre ponoći sa orkestrom „Camerata Serbica” nastupaju pevači Nikola Mijailović (bariton) i Dragana Radaković (sopran). Kolažom arija, dueta i kratkih kompozicija dočekaćemo ponoć sa atraktivnom muzikom od Verdija do Knjeginje čardaša, prožetom kratkim i atraktivnim orkestarskim delima.

Pola sata iza ponoći na sceni u foajeu „Sava centra” započinje džez program i druženje sa kvintetom Jovana Maljokovića i Irenom Blagojević koje će trajati do 2 časa po ponoći.

Izvor: Beoinfo

Foto: Beogradske vesti

Next Post

Nevena Božović izdala novi singl ( Video)

Пет дец 15 , 2017
Nakon velikog uspeha sa pesmom “Jasno mi je ” Nevena je izdala novi singl pod nazivom “Moja Molitva”. Jedan od kompozitora na novom singlu potpisuje se i Lena Kovačević. Foto:Instagram/Nevena Bozovic Podeli na FacebookPodeli na Twitter