Beograd daje sve od sebe da se tenzije u odnosima sa Prištinom spuste

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da zvanični Beograd daje sve od sebe da se tenzije u odnosima sa Prištinom spuste, kao i da se sačuva mir u južnoj srpskoj pokrajini.

Vučić je u obraćanju novinarima u Bečeju, gde je otvorio novi pogon fabrike „Knott Autoflex yug“, ocenio da je situacija kompleksna i da će danas o tome u Raški razgovarati i sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

On nije želeo da komentariše detalje sinoćnjeg sastanka delegacija Beograda i Prištine u Briselu, koji je održan u prisustvu visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini, navodeći da ne zavisi sve od srpske strane, ali da ne želi da pogazi reč datu EU i da izlazi u javnost sa informacijama.

Prema njegovim rečima, delegacija Beograda nije išla u Brisel da se prepire ili svađa, već je imala konstruktivan odnos i prihvatila predloge EU.

Vučić je preneo i da je bio u stalnom kontaktu sa gradonačelnikom Kosovske Mitrovice, istakavši da mu to i jeste posao i da Srbi na Kosmetu svakoga dana mogu da računaju na njega.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili