Bеоgradskе еlеktranе fizičkim licima starijim оd 65 gоdina računе za fеbruar, mart i april 2020. gоdinе mоgu da izmirе pо završеtku vanrеdnоg stanja

Foto:ilustracija/pixabay

U skladu sa donetom Odlukom o uvođenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, zbog pandemije virusa Covid19, Javno komunalno preduzeće „Beogradske elektrane“ omogućilo je svojim potrošačima, fizičkim licima starijim od 65 godina, da svoje račune za februar, mart i april 2020. godine izmire po završetku vanrednog stanja, bez obračunate kamate. Za ovu grupu potrošača, koji su redovno izmirivali svoje obaveze, biće omogućeno korišćenje i popusta od 5% u pomenutom periodu, bez obzira na kašnjenje u plaćanju.

Korisnici koji su potpisali reprogram duga, produženje roka plaćanja se odnosi samo na dužnike iznad 65 godina starosti, dok su ostali potrošači u obavezi da izmiruju dug prema potpisanom reprogramu, odnosno kako i dospevaju rate.

Kako bi potrošači bili zaštićeni tokom trajanja vanrednog stanja, neće biti pokretani novi postupci prinudne naplate, pri čemu će biti napravljen i zastoj u sprovođenju postupaka izvršenja u periodu od 90 dana.

Takođe, „Beogradske elektrane“ će produžiti akciju reprograma duga po okončanju vanrednog stanja, za najmanje dodatnih 90 dana kako bi svi zainteresovani mogli da pristupe reprogramu po veoma povoljnim uslovima.

Svi ostali potrošači su obavezi da redovno izmiruju svoje dospele obaveze, saopštili su iz ovog preduzeća.

Next Post

Isplata penzija uz posebna ovlašćenja i putem dostave

Уто мар 24 , 2020
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, u konsultacijama sa predsednikom Republike Srbije, donela je odluku da se isplate penzija za građane vrše uz posebna ovlašćenja, kao i putem dostave. Počevši od utorka, 24. marta, građani koji prethodno nisu ovlastili nikoga za podizanje penzija, mogu to da urade posebnim ovlašćenjem za […]