Automatsko produženje bolovanja

Foto: arhiva

Usled proglašenja vanrednog stanja u Republici Srbiji zbog pojave korona virusa, zdravstvene ustanove za rehabilitaciju (banje) neće primati osigurana lica RFZO-a kojima je odobrena produžena rehabilitacija na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja do daljeg.
O svim daljim informacijama bićete blagovremeno obavešteni putem sajta RFZO-a.

Zbog preduzimanja preventivnih mera za sprečavanje širenja korona virusa (COVID-19), Republički fond za zdravstveno osiguranje preporučuje osiguranim licima da se telefonom obaveste o mogućnosti ostvarivanja prava iz zdravstvenog osiguranja bez dolaska u filijalu ili ispostavu Republičkog fonda, jer je obustavljen rad sa strankama na šalterima po filijalama i ispostavama.

Osiguranim licima kojima su za 2019. godinu bili izdati Obrasci UP-2 (oslobađanje od plaćanja participacije), važiće i dalje.

Osiguranicima koji se nalaze na „bolovanju“ koje je utvrdila lekarska komisija i osiguranicima upućenim od strane izabranog lekara na lekarsku komisiju za „produženje bolovanja“, biće automatski produženo „bolovanje“ za 30 dana BEZ IZLASKA NA LEKARSKU KOMISIJU, saopštio je Republički fond za zdravstveno osiguranje.

Za sve informacije preko kontakt centra na telefone: 0700/333-443 i 011/7350-900.

Ako ste propustili