Atelje 212 danas slavi 61.rođendan

Pozorište Atelje 212 slavi danas 61.rođendan kada je 12.novembra 1956.godine izvedena predstava Geteovog „Fausta“ u režiji Mire Trailović, u kome su igrali Marija Crnobori, Mata Milošević, Viktor Starčić i Ljubiša Jovanović.

Prva predstava odigrana je u prostorijama „Borbe“ da bi se nekoliko godina kasnije preselilo u današnju zgradu koju je projektovao Bojan Stupica. Prvi upravnici bili su Radoš Novaković i Bojan Stupica ali rukovodioc postaje i Mira Trailović koja je 1967.godine osnovala BITEF.

Pozorište 212 je dobilo ime jer je prilkom izvođenja prve predstave u prostorijama „Borbe“ bilo 212 stolica a imenu je kumovao Borislav Mihajlović Mihiz.

Foto:Beogradske vesti

Next Post

Pomoć opštinama da brže donose rešenja o ozakonjenju

Нед нов 12 , 2017
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je od donošenja Zakona o ozakonjenju objekata u novembru 2015. godine, doneto 107.652 rešenja o ozakonjenju. U saopštenju se navodi da će Ministarstvo u narednom periodu pružati podršku svim lokalnim samoupravama kojima je potrebna, u cilju efikasnijeg sprovođenja […]