ArtLink festival 2022

10. ArtLink festival održava se od 25. juna do 25. septembra na različitim lokacijama u nekoliko gradova u Srbiji i regionu.

Festival će se ove godine odvijati na Beogradskoj tvrđavi, na tvrđavama Golubac grad, Ram, Pirot, Petrovaradin i Felix Romulijana. Regionalni programi biće predstavljeni u Kotoru, Luštici, Tirani, Skoplju, Varešu i Prizrenu. Umetnici iz Austrije, Belgije, Italije, Danske, Španije, Nemačke, Brazila, Maroka, Egipta, Izraela i regiona svojim nastupima oživeće neke od najznačajnijih i najlepših spomenika kulture u Srbiji i u isto vreme podržati kampanju za zaštitu prirode.

Svečano otvaranje festivala biće na Beogradskoj tvrđavi 25. juna od 19.30 časova uz nastup ansambla Janoške, a zatim će se predstaviti pijanisti Dina Bensaid, Adi Nojhaus, Vaško Dantaš, Luis Agus iz Španije, Pablo Rosi, Mohamed Shams, Belgijski duo – harfa i udaraljke, kao i čelisti Izabel Vaz, Kamerata Balkanika i Fedor Rudin. Ove godine održaće se i muzički maraton koji će izvesti danski čelista Toke Moldrup, koji će trčati i svirati Baha u 36 kilometarskom maratonu.

Detaljan program možete pogledati na LINK.

Ako ste propustili