Trend

Apsolutno nedopustivo prekidati otkup maline

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović sastali su se danas sa predstavnicima Asocijacije malinara Srbije u cilju otklanjanja poremećaja koji su se pojavili u delu otkupa maline

Na sastanku je ocenjeno da je apsolutno nedopustivo prekidati otkup maline, bez prethodne najave proizvođačima, što je bio slučaj na nekoliko ključnih otkupnih mesta.

Ljajić i Nedimović su istakli da će se dosledno insistirati na sprovođenju otkupa do kraja berbe, koji je isključivo u skladu sa tržišnim pravilima, dok će za svaki drugi pokušaj važiti nulta tolerancija.

Iz navedenih razloga, po nalogu resornih ministara angažovane su sve raspoložive inspekcijske službe koje će obezbediti potpuno i bezrezervno poštovanje istih.

Predstavnici Asocijacije su takođe obavešteni da su u prethodnom periodu preduzeti i dodatni koraci u cilju sprečavanja eventualnih zloupotreba prilikom uvoza maline u Republiku Srbiju.

Oni će takođe biti obavešteni i o rezultatima tih mera, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.