Apel građanima da ne kreću na put bez preke potrebe

Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Saša Stojanović izjavio je danas da je na čišćenju snega širom zemlje angažovano 2.000 radnika i 400 mašina, uz poruku građanima da ne kreću na put ukoliko to nije neophodno.

Stojanović je, gostujući na Televiziji N1, naglasio da je situacija na autoputevima ovog jutra bolja u poređenju sa Beogradom, gde se saobraćaj odvija dosta otežano.

On je, istakavši da su putari bili spremni za sezonu, objasnio da se ne može očekivati da putevi budu prohodni u roku od par časova od kada padne veća količina snega.

Prema njegovim rečima, na svim putnim pravcima kolovoz je vlažan i na njemu ima oko pet centimetara snega.

Pomoćnik ministra za vodni saobraćaj Veljko Kovačević istakao je da debljina leda na rekama na kojima je zabranjena plovidba iznosi od tri do 15 centimetara, ali da se očekuje poboljšanje krajem ove nedelje.

Led na rekama se još ne razbija od Bezdana do Kazana, a Ministarstvo je juče donelo odluku da aktivira ledolomac “Greben” koji će krenuti od Đerdapa, objasnio je Kovačević.

On je dodao da nema bojazni da će doći do poplava kad se led otopi jer je do leda došlo pri niskom vodostaju.

Kovačević je, kada je reč o gubicima zbog zabrane plovidbe, precizirao da oni iznose približno 60.000 evra dnevno, jer je šteta po brodu više od 1.000 evra na dnevnom nivou, a usidreno je 60 brodova.

Izvor: Vlada Srbije
Foto:Ilustracija

Ako ste propustili