Ana Brnabić sastala se danas sa ambasadorom Velike Britanije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa ambasadorom Velike Britanije u Srbiji Denisom Kifom i tom prilikom mu iskazala zahvalnost na podršci te zemlje projektima koje sprovodi Vlada Srbije.

Reč je o projektima koji se tiču modernizacije i povećanja efikasnosti državne uprave i stvaranja okruženja za pružanje elektronskih usluga građanima i privredi od strane javnih službenika.

Na ovim projektima Vlada Velike Britanije već pruža podršku Srbiji kroz Fond za dobru upravu.

Brnabić je iskazala zahvalnost Kifu i na podršci Velike Britanije u oblastima vladavine prava i stabilnosti regiona zapadnog Balkana, i istakla da su, zajedno sa fiskalnom konsolidacijom, ovo važna pitanja za Srbiju.

Ona je poručila da je za Vladu Srbije, i za nju lično, veoma važno dalje sprovođenje reformi, unapređenje sistema obrazovanja u Srbiji, kao i uspostavljanje elektronske uprave u njenom punom kapacitetu, uz osnaživanje IT sektora.

Kif je izrazio zadovoljstvo zbog toga što će Velika Britanija biti domaćin Samita o zapadnom Balkanu, koji će biti održan u Londonu tokom 2018. godine.

Na sastanku je istaknuto da će unapređenju odnosa dveju zemalja doprineti predstojeće posete stalnog podsekretara Forin ofisa Sajmona Mek Donalda Beogradu 11. i 12. septembra, kao i poseta delegacije Doma lordova Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Srbiji krajem septembra.

Takođe je bilo reči o efektima Bregzita i bilateralnoj saradnji dveju zemalja, tokom i nakon istupanja Velike Britanije iz Evropske unije.

Sagovornici su istakli i značaj jubileja – 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, koji se ove godine, u obe zemlje obeležava nizom manifestacija.

Ako ste propustili