Ana Brnabić sa predstavnicima sindikata Telekoma Srbije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić poručila je na sastanku sa predstavnicima reprezentativnih sindikata i poslovodstva “Telekom Srbija“ a.d. da je Vlada spremna da se, u otvorenom dijalogu, nastave razgovori o poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih u tom preduzeću.

Brnabić se sastala 24. novembra sa predstavnicima sindikata i poslovodstva tog javnog preduzeća, sa kojima je razgovarala o poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih u toj kompaniji.

Na sastanku, koji je protekao u konstruktivnoj atmosferi, sve tri strane su pokazale dobru volju da se nastavi dijalog kako bi se našlo pravično i održivo rešenje kojim će svi biti zadovoljni.

Brnabić je saslušala zahteve predstavnika sindikata „Telekoma Srbija“ i Jedinstvenog sindikata „Telekoma Srbije“ i poručila im da je Vlada Srbije spremna da se, u otvorenom dijalogu, nastave razgovori o poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih u „Telekom Srbija“ a.d.

Sve tri strane su se saglasile da je u razgovorima postignut pomak u odnosu na raniji predlog o visini jednokratne isplate.

Nastavak razgovora u istom sastavu dogovoren je za 4. decembar, do kada sindikati treba da iznesu svoj konačan stav, odnosno predlog po ovom pitanju.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili