Aleksandar Vučić u poseti provinciji Hbei

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić boravio je danas u gradu Tangšan, gde se tom prilikom sastao sa guvernerom provincije Hbei Su Ćinom.

Srbija je iskreni prijatelj Narodne Republike Kine. Dugujemo veliku zahvalnost za ono što su provincija Hbei i kompanija Hestil učinile za Železaru Smederevo i za Srbiju, rekao je premijer Vučić.

On je pozvao guvernera Sua da dođe u Srbiju i predložio povezivanje Vojvodine i provincije Hbei.

Citirajući predsednika Sija, premijer Vučić je istakao da projekat „Jedan pojas, jedan put“ nije više san i sreća samo kineskog naroda, već sreća svih koji se na tom putu nalaze, i dodao da će Srbija učiniti sve da doprinese razvoju inicijative „Jedan pojas, jedan put“.

Guverner je izrazio zahvalnost premijeru Vučiću na podršci koju srpska vlada pruža kompanijama iz Kine koje posluju u Srbiji. Kao vlada provincije Hbei mi sledimo cilj koji je predsednik Si promovisao u inicijativi „Jedan pojas, jedan put“, a to je povezanost i globalna saradnja sa našim prijateljima. Srbija je sveobuhvatni strateški partner Kine i nalazi se na putu svile.

To je dobar okvir za saradnju naše zemlje i provincije Hbei sa Srbijom, istakao je guverner Su.

On je iskazao zadovoljstvo zbog uspešne saradnje Železare Hestil, koja se nalazi u provinciji Hbei, i Železare Smederevo.

Taj projekat je dobar temelj naše još bolje buduće saradnje, zaključio je guverner Su Ći.

Provincija Hbei je u blizini Pekinga, sa 74 miliona stanovnika, dugogodišnjom istorijom, dobrim industrijskim sistemom i bruto domaćim proizvodom od 500 milijardi dolara.

Premijer Vučić je tokom boravka u Tangšanu obišao i Železaru Hestil, koja je kupila Železaru Smederevo.

Izvor/foto: Vlada Srbije

Ako ste propustili