Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Vlade Indije Narendrom Modijem

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Gandinagaru sa predsednikom Vlade Indije Narendrom Modijem, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, jačanju ekonomske saradnje i trgovinske razmene.

Premijer Vučić je pozvao premijera Modija da poseti Srbiju, istakavši da bi to bio novi impuls jačanju saradnje dveju zemalja na svim nivoima.

Dvojica sagovornika su razgovarala o unapređenju saradnje u oblasti prehrambene proizvodnje, poljoprivrede, farmacije, namenske industrije, turizma i informacionih tehnologija.

Veliki potencijal za saradnju dveju zemalja leži u izvozu jestivog ulja, soje i uljanog semena iz Srbije u Indiju, rekao je premijer Modi i predložio da Srbija bude partner Indije u programu za razvoj prehrambene industrije i prerade hrane za 2017–2018. godinu.

Premijer Vučić je iskazao zahvalnost na principijelnom stavu koji Indija ima po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, i izrazio podršku u borbi protiv terorizma sa kojim se Indija suočava, naglasivši da se protiv ovog zla modernog doba možemo samo ujedinjeni izboriti.

Izvor/foto:Vlada Srbije

Ako ste propustili