Aleksandar Vučić sastao se potpredsednikom Svetske banke za Evropu i centralnu Aziju Sirilom Milerom

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas, u okviru Konferencije lidera zapadnog Balkana u Parizu, sa potpredsednikom Svetske banke za Evropu i centralnu Aziju Sirilom Milerom, sa kojim je razgovarao o ekonomskim reformama i napretku Srbije.
Premijer Vučić je istakao važnost reforme obrazovanja i pomoći Svetske banke u usaglašavanju studijskih programa akademskih studija sa potrebama privrede.

On je podvukao i značaj razvoja preduzetništva, kao osnove za ekonomski rast i povećanje zapošljavanja.

Potpredsednik Svetske banke je naglasio da dobre vesti o ekonomskim reformama stižu još samo sa područja zapadnog Balkana, i čestitao premijeru Vučiću na uspešnim ekonomskim reformama, pre svega u domenu finansijske stabilnosti, očuvane kroz proces fiskalne konsolidacije, poboljšanju investicione klime, kao i doprinosu Srbije na izradi akcionog plana o olakšanju trgovine i transporta za zapadni Balkan.

Premijer Vučić je zamolio predstavnike Svetske banke da pomognu Srbiji i da formiraju ekspertski tim za rast srpske privrede u narednih deset godina.

Sastanku je prisustvovala i regionalna direktorka Svetske banke za jugoistočnu Evropu Elen Goldstin.

Predsednik Vlade Republike Srbije nastavlja boravak u Parizu susretom sa predsednikom Vlade Republike Albanije Edijem Ramom.

Foto/izvor:Vlada Srbije

Ako ste propustili