Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Tom prilikom, predsednik Erdogan čestitao je premijeru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji, uz ocenu da su prijateljski odnosi i saradnja između dve ključne zemlje na Balkanu dali važan doprinos regionalnom prosperitetu i miru.

Premijer Vučić pozvao je predsednika Erdogana da poseti Srbiju, što je on prihvatio, naglasivši da bi mu bila velika čast da bude jedan od prvih gostiju novoizabranog predsednika Srbije.

Turski predsednik je istakao da su liderstvo i lična zalaganja premijera Vučića imali veliku ulogu u ostvarivanju saradnje i regionalnog partnerstva, što je učvrstilo bilateralne odnose Srbije i Turske u proteklih nekoliko godina.

On u ime naroda Turske i u svoje ime čestitao premijeru Vučiću na pobedi.

Kao dva lidera, koja su izabrana za vreme svog premijerskog mandata, u potpunosti verujem da ćemo zajedno raditi na daljem jačanju naših trenutnih prijateljskih odnosa i saradnje, naročito u oblasti ekonomije, istakao je predsednik Erdogan.

On je dodao da se nada da će bilateralna i regionalna saradnja biti učvršćena u svim oblastima.

Ako ste propustili