Aleksandar Vučić primio je danas delegaciju Atlantskog saveta iz Vašingtona

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas delegaciju Atlantskog saveta iz Vašingtona, koju predvodi izvršni potpredsednik Dejmon Vilson.

Premijer Vučić je delegaciji, koja u Beogradu boravi u okviru studijske posete regionu, ukazao na političko-bezbednosnu situaciju na zapadnom Balkanu, i istakao čvrsto opredeljenje Vlade Srbije da svojim radom doprinosi regionalnoj stabilnosti i razvoju.

On je izrazio zahvalnost Sjedinjenim Američkim Državama na dosadašnjoj podršci ekonomskim reformama i evrointegracijama Srbije.

Srpski premijer je izneo uverenje da će unapređenje bilateralnih odnosa biti nastavljeno i kroz uspešnu saradnju sa novom američkom administracijom.

Vučić je posebno iskazao nadu da će se povećati ekonomska saradnja i da će američke kompanije, s obzirom na dobre ekonomske pokazatelje srpske privrede, pokazati još veće interesovanje za ulaganje u Srbiji.

Delegacija Atlantskog saveta iz Vašingtona, koju čine predstavnici i republikanaca i demokrata, prenela je zahvalnost premijeru Vučiću na naporima koje ulaže u očuvanje i unapređenje regionalne stabilnosti.

Na sastanku je učestvovao i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot.

Izvor/foto: Vlada Srbije

Ako ste propustili