„Al Dahra“ proglašena za kupca PKB-a

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je kompanija „Al Dahra“ d.o.o. Irig proglašena kupcem Poljoprivredne korporacije Beograd AD, za koju je ponudila 105,055 miliona evra.

Komisija za sprovođenje postupka je nakon današnjeg otvaranja koverte sa finansijskom ponudom, koju je kompanija „Al Dahra“ dostavila za privatizaciju PKB-a, utvrdila da je ponuda u skladu sa pravilima postupka.

Početna cena je određena u iznosu od 50 odsto procenjene vrednosti predmeta prodaje na dan 31.12. 2017. godine, odnosno iznosila je 104.554.593,74 evra, dok je kompanija ponudila 105,055 miliona evra.

Na cenu koju je „Al Dahra“ dostavila, biće dodata i cena za stado prema popisu koji će biti urađen neposredno pre uvođenja kupca u posed i iznosiće 100 odsto procenjene vrednosti stada na dan popisa.

Zaključenje kupoprodajnog ugovora se očekuje u narednom periodu, nakon što Uprava za sprečavanje pranja novca dostavi Ministarstvu privrede obaveštenje o tome da za to ne postoje smetnje, dodaje se u saopštenju.

Foto:Ilustracija/pixabay

Next Post

Poginula dva radnika na gradilištu "Beograda na vodi"

Пет сеп 14 , 2018
Poslovođa i pomoćnik geometra poginuli su na gradilištu „Beograda na vodi“ prilikom pada sa 22.sprata zgrade . Nesreća se dogodila posle 9:30h. Zvanično još se nesna uzrok nesreće a istraga je u toku. Foto:Ilustracija Podeli na FacebookPodeli na Twitter