45.Fest otvara Monica Belluci

45.Fest održaće se od 24. februara do 5. marta 2017. godine i biće prikazano 95 filmova. Festival će otvoriti italijanska glimica Monica Belluci nakon čega će u svečanoj ceremoniji biti prikazan film „Na mlečnom putu“ Emira Kusturice.

U glavnom takmičarskom programu naći će se 15 filmova, a takmiče se za nagradu Beorgadski pobednik u iznosu od čak 10.000 evra. Predednik žirija za međunarodnu selekciju biće Srdan Golubović, srpski reditelj, a žirijem koji će odlučiti o najboljem filmu u nacionalnoj selekciji predsedavaće hrvatska glumica Ksenija Marinković.

Beogradskog pobednika za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti dobiće Ljubiša Samardžić, a Beogradskog pobednika za dosadašnje stvaralaštvo Karlos Saura.

Foto.Instagram/Monica Belluci

Next Post

Vučić svečano dočekao premijera Grčke

Уто јан 31 , 2017
Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas ispred Palate Srbije, uz najviše državne počasti, predsednika Vlade Grčke Aleksisa Ciprasa, koji boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji. Nakon svečanog dočeka, uslediće susret premijera dveju zemalja, a zatim i plenarni sastanak delegacija Srbije i Grčke. Potom je planirano obraćanje dvojice premijera […]