18. MEĐUNARODNA SMOTRA ARHEOLOŠKOG FILMA

Osamnaestu Međunarodnu smotru arheološkog filma Narodni muzej u Beogradu organizuje u saradnji sa Ruskim domom, Ambasadama Republike Kipar, Republike Poljske, Slovačke Republike, Kraljevine Belgije, Gete institutom, Italijanskim institutom za kulturu, Institutom Servantes, Helenskim fondom za kulturu i samostalnim autorima iz Srbije, a uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Na Smotri će biti prikazano 27 filmova iz 10 zemalja – Rusije (6), Kipra (2), Poljske (1), Slovačke (3), Belgije (1), Nemačke (3), Italije (3), Španije (4), Grčke (2) i Srbije (2), i zahvaljujući Jugoslovenskoj kinoteci kao suorganizatoru održaće se u prostoru Jugoslovenske kinoteke (Uzun Mirkova 1) u periodu od 23. marta do 30. marta 2017. godine. Filmovi koje će publika imati prilike da vidi uglavnom su novosti i reportaže ali i obrazovni filmovi koji predstavljaju važna otkrića, izuzetna dostignuća prošlosti iz različitih civilizacijskih perioda. Prikazani su na prestižnim evropskim arheološkim festivalima: u Roveretu (Italija), Irunu (Španija) i Kilu (Nemačka). Kao i prethodnih godina odlikuje ih visok naučni kvalitet, ali i inspirativan pristup kulturnoj baštini, omogućavajući ne samo stručnjacima nego i svima onima koje privlače stare civilizacije i kulture da se upoznaju sa najnovijim arheološkim istraživanjima kod nas i u svetu.

Projekcije će se održavati svakog dana sa početkom u 19 časova u zgradi Jugoslovenske kinoteke u Uzun Mirkovoj 1.

Ulaznice za projekcije će se kupovati na biletarnici Jugoslovenske kinoteke, od  dana otvaranja smotre, svakim danom od 17 časova.

Izvor:Narodni muzej

Foto:pixabay

Ako ste propustili