‪Održana združena vežba policija Srbije, Nemačke i Holandije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Službe za specijalne istražne metode, nemačke Savezne kriminalističke službe i Jedinice za specijalna hapšenja Holandije održali u Beogradu združenu vežbu kojom su prikazali svoje veštine i sposobnosti.

Tokom vežbe eksperti tri policije prikazali su znanja, iskustva, metode i tehnike koje koriste prilikom visokorizičnih hapšenja osumnjičenih za najteža krivična dela, kako u zatvorenim objektima, tako i na javnim površinama.

Iskustva i znanja stečena tokom ove vežbe doprineće unapređenju rada i efikasnosti pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova – Odseka za lišenje slobode i privođenja i Službe za specijalne istražne metode.

Služba za specijalne istražne metode realizovala je do sada niz strateško-operativnih poseta sa nemačkom Saveznom kriminalističkom službom i Jedinicom za specijalna hapšenja Kraljevine Holandije, tokom kojih je uspostavljena odlična saradnja.

Združena vežba organizovana je pod pokroviteljstvom „Projekta za međunarodnu saradnju u krivičnim stvarima, tužilačka mreža Zapadnog Balkana – GIZ“, navodi se u saopštenju.

Foto:Ilustracija

Ako ste propustili